makelaardij o.g.
HomeAankoopbegeleidingTaxatieContactLinksReferenties
Home


AvE makelaardij o.g. is in het voorjaar van 2011 als bedrijf in Eindhoven opgestart door Bertus van Es.

  

 Bertus van Es, makelaar en register taxateurNa afronding van de makelaarstudie heb ik me aangesloten bij de Branchevereniging VBO makelaar. VBO makelaar is de op één na grootste vereniging van Makelaars en Taxateurs in Nederland met ca. 1000 leden. De aangesloten makelaars en taxateurs vormen een landelijk dekkend netwerk. VBO stelt de nodige eisen aan het lidmaatschap. Als u een VBO makelaar of taxateur inschakelt om voor u te bemiddelen bij uw onroerend goed transactie of voor het opstellen van een taxatierapport, garandeert de Vereniging Bemiddeling Onroerendgoed diensten die qualitatief aan de geldende eisen voldoen. Zo wordt alle werk gedaan onder de Algemene Consumentenvoorwaarden van het VBO. 

Sinds het begin van 2016 ben ik opgenomen in de sectie Wonen van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (het NRVT) en mag ik me Register Taxateur (RT) noemen. Het NRVT stelt strenge eisen aan haar leden wat betreft het opleidingsniveau, de permanente educatie (PE) en de te volgen werkwijze bij het taxatieproces.Verder ben ik opgenomen in het SCVM (Stichting Certificering Voor Makelaars) register voor makelaar/taxateurs.  Het SCVM stelt ook z’n eisen om in het register opgenomen te worden. De makelaar/taxateur is verplicht lid te zijn van een brancheorganisatie en dient jaarlijks een Permanent Educatie traject te volgen. Dit PE traject wordt mee gewogen voor een hercertificering welke eens in de 5 jaar kan plaatsvinden. De Nederlandse banken erkennen de taxaties door geregistreerde makelaars voor de verstrekking van geldleningen.

 

 
De banken stellen bepaalde kwaliteitseisen aan een taxatierapport voor het verstrekken van een hypotheek met een onroerend goed als onderpand. Voor het verkrijgen van een hypotheek met NHG (Nationale Hypotheek Garantie) dient de taxatie door een validatieinstituut te worden gevalideerd. Daarom heb ik me aangesloten bij de volgende validatieinstituten: het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), iValidatie, het Taxatie Validatie Instituut (TVI) en de Taxateursunie. Het NWWI, iValidatie, TVI of Taxateursunie  kunnen  een taxatierapport valideren en daarmee geldig verklaren voor het verkrijgen van een hypotheek met of zonder NHG.

 
AvE makelaardij o.g.  werkt vanuit de thuissituatie als éénmansbedrijf met lage overheadkosten. Mede daardoor is het mogelijk om de tarieven laag te houden en uw vraag op maat in te vullen. Uiteraard hoort daar dan ook een per vraag ingevuld verdienmodel bij, waarbij te denken valt aan principes zoals:
 
-No Cure, No Pay
(als de transactie om wat voor reden dan ook niet door gaat, betaalt u alleen de door de makelaar aantoonbaar gemaakte kosten)
-Taxatietarieven afgestemd op de hoeveelheid werk per object
(differentatie naar eengezins woningen, appartementsrechten en villa's)
-Tarief per deeldienst
(als een deel van het werk door de opdrachtgever zelf wordt gedaan)
HomeAankoopbegeleidingTaxatieContactLinksReferenties