makelaardij o.g.
HomeAankoopbegeleidingTaxatieContactLinksReferenties
Taxatie

Ik ben als makelaar/taxateur en register taxateur bevoegd (zie www.nrvt.nl en www.scvm.nl) om in heel Nederland taxaties uit te voeren. De meeste taxaties worden gevraagd door banken om te kunnen beoordelen of een hypothecaire lening kan worden verstrekt. Lokaal kunnen banken eisen stellen aan de aantoonbare kennis van betreffende taxateur. Ze doen dit door het werkgebied in te perken (meestal wordt de eis gesteld dat het te taxeren object binnen 20 km rondom de plaats van vestiging is gelegen).

Per 01 juli 2013 geldt voor taxaties t.b.v. het verkrijgen van Hypotheken met NHG garantie voor Eindhoven en omgeving het volgende:
Het werkgebied van de taxateur is beperkt tot 20 km rondom de plaats van vestiging van het kantoor waar de taxateur werkzaam is. Praktisch komt het er op neer dat ik voor NHG hypotheken mag taxeren in de plaatsen:

Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Veldhoven, Valkenswaard, Best, Nuenen CA, Son en Breugel, Heeze-Leende, Waalre, Sint-Oedenrode, Schijndel, Oirschot, Gemert-Bakel en Helmond.

De doorlooptijd van opdracht t/m validatie van het taxatierapport bedraagt max. 5 dagen. De opname kan meestal  binnen 2 dagen na opdracht gepland worden. De uitwerking van het rapport incl. validatie vergt max. 3 dgn.

Sinds de oprichting heb ik honderden taxaties verricht voor hypotheekadviseurs, particulieren en collega makelaars. 

HomeAankoopbegeleidingTaxatieContactLinksReferenties